13
Dic
2017
0
 idees regalar nadal a esportistes

Els 10 millors consells per alimentar-te durant les festes de nadal

Ja estan aquí les festes de nadal i amb elles els menjars de celebracions, per molts, un moment de relaxació on estar amb la família i per molts altres un veritable joc de malabars per intentar no pujar de pes.

Siguem clars, el menjar és socialitzar, si tenim un bon àpat al davant, gaudirem molt més de la vetllada i guardarem un bon record.

En aquestes dates, la gent que no té uns bons hàbits alimentaris i que viuen de fer dieta, acostumen a dir la frase: “paro de fer dieta i després de festes continuo”, com a nutricionista he de dir que no fa falta, no està renyida una cosa amb l’altra. Podem seguir menjant equilibrat, tenint els àpats festius entremig.

A continuació et dono uns consells que t’ ajudaran a seguir millor els àpats nadalencs:

1. Mastega bé els aliments

Menjar requereix el seu temps. S’ha de mastegar a poc a poc i ensalivar bé els aliments per percebre més sensacions agradables i a la vegada menjar menys.

2. No prolonguis la gana

Evita arribar als àpats amb gana, és molt millor que portis a ratlla menjar 5 vegades al dia.

3. Evita les calories i els additius químics

Recorda que les gasoses, els embotits i els snacks processats no aporten nutrients saludables i estan plens d’additius que són perjudicials per a la salut.

4. Millora la digestió

Després dels menjars copiosos pots prendre alguna infusió de camamilla, menta o anís, que afavoriran les teves digestions.

beure te

5. Modera amb les proporcions

No hem de prohibir els àpats nadalencs, només ser flexibles i donar-se el gust amb moderació. El millor és elegir el que es desitja menjar i servir-se en el plat, només aquella ració.

6. Gaudeix més enllà de la taula

Menja a poc a poc i assaboreix cada mossegada. Prefereix la qualitat dels aliments i no la quantitat.

dinars al nadal

7. Viure plenament les festes

Deixa de centrar l’atenció amb les calories del menjar, la beguda o els torrons. Les festes són per gaudir de la companyia i l’ambient. És una època molt especial que va més enllà dels plaers culinaris.

8.Mantenir-te actiu/va

Encara que siguin festes hi hagi molts dies festius, és aconsellable fer exercici, sigui el habitual o moderat. Una passejada suau després d’un àpat copiós és ideal, per tal de millorar la digestió. I durant els dies no festius pots mantenir la teva activitat al gimnàs, i ja saps continua sumant MOVEs!

fes esport

9. Depura’t desprès de menjar copiós

En lloc d’optar a no menjar, després d’haver fet un gran àpat, el millor és optar per sopars més lleugers però que ens aportin tots els nutrients necessaris. Sopar un iogurt, després del dinar de nadal no és una bona opció, però sopar un brou vegetal amb un formatge fresc i una peça de fruita sí que seria una bona opció i a més depurativa per al nostre organisme.

10. Diverteix-te, balla i riu!

I aquest és el punt clau que estem segurs que compliràs!

Desitgem que passis unes bones festes i si tens qualsevol consulta, no dubtis en deixar-nos un comentari!

 

Alba Piulats, dietista – nutricionista. Número col·legiada: CAT001337

Possiblement també t'agradarà

que són els fodmap
Dieta FODMAP
amilemntacio després de festes
Com ens alimentem després de festes?
Productes Miracle. Realment existeixen?
Espaguetis de Remolatxa

Deixa un comentari