12
Jun
2019
0

Com organitzar un sopar a la fresca?

portada bloc refresc OkEns trobem a l’estiu, època de l’any on el que més ens agrada és estar al carrer, gaudir de les hores de llum que ens ofereix el dia i gaudir de la família i els amics. Apareixen els sopars a la fresca, ja sigui al càmping, a casa, en un restaurant….


Això comporta que si abans fèiem 1 o 2 àpats extra a la setmana ara podem fer-ne entre 2-3. És un cas que acostumo a trobar-me en consulta. Molta gent deixa d’anar a la dietista, perquè comencen els caps de setmana de sopars.
Moltes vegades quan ens comenteu que deixeu d’assistir a les sessions, us diem que no passa res, que es pot portar una vida equilibrada amb sopars o dinars extra. El problema que hi ha a la societat és: o faig dieta estricta o em passo exageradament! I sento dir-ho, però…no és així.

Segons un estudi publicat recentment, ens diu que el 54% dels espanyols assegura que canvia la seva alimentació durant aquesta època de l’any, i el 26% augmenta més de 5 kg. L’estudi realitzat per Aora Heatlh, ens diu també que el 23% reconeix consumir més cervesa i refrescs de l’habitual. El 35% augmentar la ingesta de gelats i dolços i el 5% consumeix menjars preparats. Tan sols el 36% reconeixia menjar fruites i verdures. I tot això només perquè és estiu! I ens pensem que el cos ens demana un descans, i teniu raó, ens el demana, però no pel que a la nutrició es refereix.

soparbloc

Com? Segur?… Doncs si! Es pot gaudir dels sopar a la fresca, d’una paelleta a la terrassa d’un restaurant o d’una tarda al chill out de la platja. Però la clau està en l’equilibri.
Hem de portar una alimentació rica en fruites i verdures durant la setmana, ja que també ens trobem en una època de l’any on hi ha més risc de deshidratació, l’aport de macronutrients, ha de ser equilibrat i per això us recomano que seguiu el mètode del plat i així us servirà de guia.

 

El plat saludable

Si seguim aquests consells durant la setmana, us asseguro que podem fer algun extra. Però sempre amb coneixement. No per tenir via lliure heu de menjar i beure més del que el vostre cos admet.
Dit això us donaré uns consells perquè sigueu uns bons amfitrions i pugueu organitzar un sopar a la fresca saludable i com toca! Som-hi!
Primer de tot, heu de tenir clar que avui en dia el que es porta és menjar saludable i cuidar-se, així que si fiqueu opcions de plats saludables de ben segur que no us miraran malament i rebreu bones crítiques.
Opteu per un sopar de tipus pica- pica i que sigui saludable, i a més a més fàcil d’elaborar. Menjar sa és fàcil si saps escollir les receptes adequades. Ficarem un exemple de menú pica-pica:

 

 • Hummus amb crudités
 • Ous de guatlla amb oli i pebre negre
 • Patates “tipus fregides” però al forn amb maonesa d’alvocat
 • Brotxetes de tomàquets cirerol amb mozzarella
 • Meló amb pernil
 • Vasets de gaspatxo
 • Endívies amb anxoves
 • Mini torrades de pa amb escalivada i tonyina
 • Brotxetes de pollastre amb verdures
 • Platets de calamars a la planxa amb xampinyons
 • Brotxetes de fruita
 • Vasets de iogurt + fruita
 • Iogurt amb pipetes de xocolata 70%

soparbloc2

Ja veieu que hi ha moltes possibilitats de menjars fàcils d’elaborar i que són saludables. Molt millor que demanar menjar preparat, posar-se a fregir unes patates o obrir una bossa d’aperitius processats.
Una altra opció si es té un lloc condicionat, és organitzar una barbacoa i substituir la carn greixosa, per pollastre, sardines, salmó, gambes… i per començar fer una graellada de verdures juntament amb un gaspatxo de síndria ben fresquet.
Ja veieu que només es tracta de pensar una mica i ficar-hi ganes. I sobretot no pensar a deixar-se anar durant l’estiu. Hem de cuidar el nostre cos cada dia, no l’hem de dur a un extrem a un altre, hem de menjar equilibrat.
Així doncs, seguireu cuidant-vos durant l’estiu? Espero que si i que seguiu els meus consells.
Des del servei de nutrició de Trèvol us desitjo bon estiu i ens veiem al setembre amb més receptes saludables, més consells al blog i més ganes que mai.
Bon estiu, família!!!

https://etselquemenges.cat/abc/sopars-rapids-i-sans

https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/healthy-eating-plate/translations/spanish/

https://www.larazon.es/atusalud/alimentacion/una-de-cada-cuatro-personas-engorda-en-verano-EE15559481#Ttt1EDPSo1yG5ay0

Alba Piulats, dietista – nutricionista. Número col·legiada: CAT001337

Deixa un comentari