28
Nov
2018
0

Pa real, pa de veritat

portada_pa_real

Avui al blog, tornem als orígens d’elaborar els aliments com abans ho feien els nostres avis. Sembla que cada vegada està més de moda elaborar pa, cosa que m’alegra molt, ja que els pans que trobem als supermercats són de baixa qualitat. Aquests solen portar potenciadors de sabor, sal, olis de baixa qualitat, conservants… Però en canvi, si nosaltres decidim utilitzar els nostres dots culinaris, podrem preparar un pa real i sabrem el que mengem.

El pa és un aliment habitual en el nostre dia a dia, per això aquesta recepta ens ajudarà a estalviar temps i diners. Aquest pa integral és baix en greixos, ric en hidrats complexos i fibra, important per reduir el colesterol o donar-nos sacietat.

pa02

🥖 PA VEGETAL  🥖

 • Ingredients:500 gr. farina integral
  400 ml aigua tèbia
  1 sobre llevat de pa
  1 c / p de sal
  1 c / s de llavors variades
  1 c / p de pipes de gira-sol i carabassa (decorar)

pa01

🍴 Preparació

 1. Preescalfar el forn a 220 °C
 2. En un bol col·locar la farina integral, la sal, el llevat i les llavors variades. A poc a poc incorporar l’aigua i barrejar els ingredients fins a obtenir una massa homogènia on no hi hagi grumolls.
 3. Deixarem reposar dues hores perquè el pa augmenti de mida. Millor deixar reposar en un bol tapat i en un lloc a temperatura ambient.
 4. Un cop la massa ha augmentat de mida, pastem el pa, escampant farina per evitar que no s’enganxi. Pastar durant 2 minuts i posar-ho en un motlle (pinzellat amb oli perquè no s’enganxi) on afegirem les pipes de gira-sol sobre de la massa del pa.
 5. El ficarem al forn durant 20 minuts a 220 °C.
 6. Després reduirem la temperatura a 160 °C durant 20-25 minuts. (El temps de fornejat variarà segons el tipus de forn).
 7. Treure del forn i deixar reposar durant 20 minuts.
 8. Una vegada està fred, tallem el pa a llesques fines, i el congelem, per tal que es conservi millor. Ja que com que no porta additius, es fa dur més rapidament.

pa03

I ja tenim aquí un pa totalment natural, saludable i amb el sabor real d’un aliment tradicional. Que vagi de gust! 😋

Valor nutricional per 100 g

Kcal: 343 kcal
Proteïnes: 13,5 g
Greixos: 3,16 dels quals saturats són 0.46 g
HC: 72,63 g
Fibra: 56,39 g

Què us ha semblat? Molt fàcil d’elaborar no? Doncs anima’t i comparteix les teves fotos a l’Instagram o Facebook amb el hashtag #trevollleida i #nutritrèvol. Ens agrada molt veure les teves creacions!!

Et recomanem que et suscriguis al nostre Canal de Youtube on trobaràs moltes altres receptes saludables, consells, trucs i molt més!

Alba Piulats, dietista – nutricionista. Número col·legiada: CAT001337

Deixa un comentari