7
Nov
2018
0

Alimentació vs. suplementació esportiva

Suplementacio esportiva

Primer mes de gimnàs, i et preguntes: sembla que he agafat un hàbit i estic veient resultats, però la gent que habitualment està al gimnàs està molt més musculada que jo. He de prendre algun suplement per aconseguir aquest cos?
Aquesta és una de les primeres preguntes que molta gent es fa quan comença anar al gimnàs. I una de les més habituals que em trobo a la consulta. La meva resposta és un NO.

I si la meva resposta és un NO, com és que la gent es suplementa? La meva resposta acostuma a ser que no ho sé o perquè segurament no porta una alimentació equilibrada i variada i ha d’aportar nutrients per augmentar la massa muscular d’una altra manera.

Quin efecte tenen els aliments i els suplements en el nostre organisme?

  • Els suplements
  1. Composició: El primer que heu de tenir en compte és la seva composició, molts d’aquests productes contenen substàncies dopants (important si estem en competició) altres estan carregats de sucres i substàncies gens beneficioses per al nostre organisme. En el millor dels casos us estareu prenent aigua amb sucre i en el pitjor us pot produir efectes negatius en la vostra salut.
  2. Tipus: Heu de saber quin tipus de suplement necessiteu, un recuperador, un suplement per augmentar la massa muscular, un suplement energètic….
  3. Venedor/a: Un aspecte important a tenir en compte, és la persona que us recomana o ven el suplement, ja que és un producte que heu d’ingerir i la persona ha d’estar qualificada per tal d’aconsellar un suplement.

suplementacio esportiva

  • L’alimentació
  1. Quins objectius tens? Una alimentació adequada us ha d’ajudar a assolir els vostres objectius. Si l’objectiu és augmentar la massa muscular, s’hauran de planificar uns bons entrenaments i una bona pauta alimentaria, per això és aconsellable, que es visiti a un entrenador personal i un nutricionista, si pot ser que treballin en conjunt per tal d’aconseguir els objectius marcats.
  2. Els fruits secs, fruites, làctics, cereals són aliments recuperadors per si sols.
  3. Si necessiteu un batut recuperador, no cal gastar els diners amb un suplement carregat de sucre, només us fa falta una beguda vegetal, algun fruit sec i canyella o cacau pur per donar-li sabor.
  4. Si el que necessiteu és augmentar la massa muscular, no fa falta menjar durant tota la setmana, arròs amb pollastre i clares d’ou, i evitar a tota costa els hidrats de carboni. Si escolliu aquesta opció, aneu molt mal encaminats. Si voleu augmentar massa muscular, planifiqueu els àpats segons el vostre exercici i no exclogueu cap aliment.

suplementacio esportiva 2

Per tant com a conclusió podríem dir que una correcta alimentació i un correcte entrenament són indispensables per aconseguir un augment de massa muscular o una recuperació òptima.
És indispensable que et deixis aconsellar per personal qualificat i no per algú que ha llegit o ha sentit a dir que va bé. Heu de tenir en compte que en el món de l’esport i de la nutrició hi ha molt intrusisme professional i un mal consell pot desencadenar des de lesions fins a problemes alimentaris, afectant la nostra salut.

Vine al pròxim taller:

Ah i aquest mes de novembre t’espero al taller de nutrició de Batch Cooking que faré el dimecres 21 de novembre a les 19.00 h a la cafeteria de Trèvol, al KEBO. Vols cuinar un dia per tota la setmana? Tindràs més temps per a tu i menys a la cuina. A més, et resoldré tots els dubtes nutricionals que tinguis. I t’emportaràs un tupper de vidre!Taller nutri NOV

Inscriu-te aquí.

Alba Piulats, dietista – nutricionista. Número col·legiada: CAT001337

Possiblement també t'agradarà

És necessari arribar a l’errada muscular per augmentar la massa muscular?
Carabassó farcit amb verdures i carn picada
Com afecta l’activitat física i l’entrenament al desig sexual?
que són els fodmap
Dieta FODMAP

Deixa un comentari