24
Ene
2018
0
_portada_INFOGRAFIA_opcions_esmorzar_casa_escola

Què li puc donar per esmorzar al meu fill/a?

Segur que si ets pare o mare t’has formulat aquesta pregunta alguna vegada. En aquest post intentarem solucionar la gran pregunta que us feu els pares i mares, quan els teus fills/es no volen esmorzar o quan només volen esmorzar cereals processats i amb molt sucre.

Cada vegada són més els pares que volen que els seus fills duguin una alimentació saludable, però ens topem amb la indústria alimentària, on ens acostumen a donar gat per llebre. Les galetes saludables, integrals i sense sucres, les quals molts pares opteu per donar als vostres fills per esmorzar, no són ni sanes, ni sense sucres ni integrals. L’opció més rapida no vol dir que és la més saludable.

Com a nutricionista aconsello que optis per matèries primeres per a elaborar els esmorzars dels més petits de la casa i per a nosaltres mateixos, i deixem de banda els processats. És aquí, quan ens sorgeixen més dubtes.

Esmorzars_saludables_lescola_casa

L’esmorzar representa el 20% de l’energia que el nostre cos necessita durant el dia. S’aconsella que els nens esmorzin a casa, però no cal que sigui un gran esmorzar, si ho prefereixen fer a mig matí, no passarà res.

¿Què passa si el meu fill marxa de casa sense esmorzar?

Res. Si el teu fill/a no ha esmorzat, tranquil/a! No t’alarmis! No tindrà cap hipoglucèmia o res similar, senzillament, el seu cos utilitzarà les reserves de glucosa que tingui per a que pugui realitzar les activitats diàries. Si no ha esmorzat el nen/a, podria notar-se més cansat muscularment, ja que les reserves de glucogen s’utilitzarien per a donar energia al cervell. Es podria notar més despistat a classe o amb una mica de falta de concentració.

Actualment moltes escoles ja opten per variar durant la setmana l’esmorzar, donant opcions diferents per portar cada dia de la setmana.
Enumerarem una sèrie d’opcions per a què l’esmorzar dels teus fills tinguin tots els nutrients necessaris i sobretot que sigui saludable.

INFOGRAFIA_ALIMENTACIÓ_DIARIA_NEN_ESPORTISTA

La proposta de l’esmorzar no ha de ser variada, el que ha de ser és saludable. Pot ser que us resulti una mica estrany, però només hem d’observar als petits com esmorzen habitualment, sucre i farines refinades i grassa de palma, en forma de galetes o brioixeria industrial. Sota aquest concepte, si un nen/a passés a menjar de forma habitual nous o fruita a mig matí, ja ho estaria fent més bé que el 90% de la resta dels seus companys.

Foto nena amb fruita

Així doncs des del servei de nutrició de Trèvol us donem una sèrie d’opcions per a què els vostres fills esmorzin d’una manera saludable.

Bibliografia

Mi dieta Cojea

Ets el que menges

Alternatives a l’entrepà per esmorzar a l’escola

Alba Piulats, dietista – nutricionista. Número col·legiada: CAT001337

Possiblement també t'agradarà

No sols els làctics contenen calci
Carabassó farcit amb verdures i carn picada
Com afecta l’activitat física i l’entrenament al desig sexual?
que són els fodmap
Dieta FODMAP

Deixa un comentari