25
Ene
2017
0
Portes Obertes trèvol 2014-11

M’he de fer una revisió?

L’any nou es caracteritza per tenir una bona intenció de complir bons propòsits i nous objectius que no hem fet durant l’any passat i trobem ineludibles. Un d’ells sempre és el de cuidar-nos més, fer més exercici físic i tenir millors hàbits alimentaris, a més d’aprendre anglès, etc.

Millorar la salut hauria de ser un objectiu per tothom, tot i que és ben cert que si no ens fa mal res, fa mandra anar al metge, i també hi ha una certa por que ens trobin alguna cosa.

Extrapolem-ho en el cas d’un cotxe, si ets conductor i el teu cotxe et marca que ha de passar la revisió, què fas? “El cotxe va bé, no sento cap soroll estrany, per tant no cal passar-la” o la passes perquè penses “Val més que la passi no sigui que un dia em deixi tirat a la carretera”. Normalment, si el cotxe el vas cuidant, les revisions les passes sense cap problema, algun cop poden detectar alguna petita avaria a temps que, per poc import la tens solucionada, i això t’evita un possible accident.

Doncs hem de pensar igual en nosaltres, valorem la importància de fer-nos periòdicament revisions i així evitar que el cos ens passi factura.

Post_revisions_2

Hi ha molts tipus de revisions mèdiques, tot depèn de l’edat i del sexe, a banda d’antecedents mèdics i personals.

Un reconeixement mèdic complet inclou la realització d’una història clínica completa fent especial atenció als factors de risc modificables, una exploració física i una sèrie d’exploracions complementàries (radiografies, ecografies, electrocardiogrames, proves d’esforç, etc.) adaptades a cada persona segons els antecedents personals i les seves necessitats i que té com a finalitat la prevenció i, en la mesura del possible, la intervenció sobre els factors de risc i, en el seu cas, el diagnòstic precoç d’algunes malalties.

A més, si ets dona, es recomana la revisió ginecològica cada any i si ets un home, la urològica. En aquest últim cas, sobretot, a partir de certa edat.

Una bona edat per començar a “fer-nos cas” és a partir dels 40 anys i repetir-ho de forma periòdica, el metge t’aconsellarà la periodicitat.

Post_revisions_3

D’altra banda, si volem deixar el sedentarisme i iniciar algun esport és recomanable veure què podem fer i en quina intensitat. Fer exercici alenteix l’ineludible procés natural d’envelliment però no hem de fircar-nos en situacions de risc fent més del que cal. Val més que t’assessoris abans a nivell mèdic i amb un tècnic esportiu.

És hora, doncs, de complir el teu propòsit. Informa’t de tots els tipus de revisions mèdiques que duem a terme a Vithas i comença l’any millor que mai.

Dr. Ramon Nogué, director mèdic. Hospital Vithas Montserrat i Vithas Salut.

Possiblement també t'agradarà

Quants dies he d’entrenar per millorar els guanys de massa muscular?
Què és l’astènia primaveral?
¿Amb quin tipus de sessió d’exercici puc consumir més calories reduint la sensació d’esforç?
Què li puc donar per esmorzar al meu fill/a?

Deixa un comentari