25
Ene
2017
0
Portes Obertes trèvol 2014-11

M’he de fer una revisió?

L’any nou es caracteritza per tenir una bona intenció de complir bons propòsits i nous objectius que no hem fet durant l’any passat i trobem ineludibles. Un d’ells sempre és el de cuidar-nos més, fer més exercici físic i tenir millors hàbits alimentaris, a més d’aprendre anglès, etc.

Millorar la salut hauria de ser un objectiu per tothom, tot i que és ben cert que si no ens fa mal res, fa mandra anar al metge, i també hi ha una certa por que ens trobin alguna cosa.

Extrapolem-ho en el cas d’un cotxe, si ets conductor i el teu cotxe et marca que ha de passar la revisió, què fas? “El cotxe va bé, no sento cap soroll estrany, per tant no cal passar-la” o la passes perquè penses “Val més que la passi no sigui que un dia em deixi tirat a la carretera”. Normalment, si el cotxe el vas cuidant, les revisions les passes sense cap problema, algun cop poden detectar alguna petita avaria a temps que, per poc import la tens solucionada, i això t’evita un possible accident.

Doncs hem de pensar igual en nosaltres, valorem la importància de fer-nos periòdicament revisions i així evitar que el cos ens passi factura.

Post_revisions_2

Hi ha molts tipus de revisions mèdiques, tot depèn de l’edat i del sexe, a banda d’antecedents mèdics i personals.

Un reconeixement mèdic complet inclou la realització d’una història clínica completa fent especial atenció als factors de risc modificables, una exploració física i una sèrie d’exploracions complementàries (radiografies, ecografies, electrocardiogrames, proves d’esforç, etc.) adaptades a cada persona segons els antecedents personals i les seves necessitats i que té com a finalitat la prevenció i, en la mesura del possible, la intervenció sobre els factors de risc i, en el seu cas, el diagnòstic precoç d’algunes malalties.

A més, si ets dona, es recomana la revisió ginecològica cada any i si ets un home, la urològica. En aquest últim cas, sobretot, a partir de certa edat.

Una bona edat per començar a “fer-nos cas” és a partir dels 40 anys i repetir-ho de forma periòdica, el metge t’aconsellarà la periodicitat.

Post_revisions_3

D’altra banda, si volem deixar el sedentarisme i iniciar algun esport és recomanable veure què podem fer i en quina intensitat. Fer exercici alenteix l’ineludible procés natural d’envelliment però no hem de fircar-nos en situacions de risc fent més del que cal. Val més que t’assessoris abans a nivell mèdic i amb un tècnic esportiu.

És hora, doncs, de complir el teu propòsit. Informa’t de tots els tipus de revisions mèdiques que duem a terme a Vithas i comença l’any millor que mai.

Dr. Ramon Nogué, director mèdic. Hospital Vithas Montserrat i Vithas Salut.

Possiblement també t'agradarà

Carabassó farcit amb verdures i carn picada
Com afecta l’activitat física i l’entrenament al desig sexual?
que són els fodmap
Dieta FODMAP
Cuscús de verdures

Deixa un comentari