23
Dic
2016
0
Portes Obertes trèvol 2014-11

Recomanacions per a sobreviure al Nadal

Entrem ja en plena època de “maratons” de dinars, sopars i sobretaules que no acaben mai. Això s’acaba traduint en algun quilet de més i amb una gran mandra per recuperar (o per iniciar) uns bons hàbits.

Des de Trèvol us volem proporcionar alguns consells per ajudar-vos a evitar aquesta situació, però siguem realistes… el responsable final dels nostres actes serem cadascun de nosaltres amb la nostra actitud i les decisions que prenguem. Si saps que cada any et trobes amb el mateix problema, no prenguis les mateixes decisions que l’any passat.

Abans que res, suma quants dinars i sopars faràs al llarg de les dues setmanes que dura el Nadal… uns 28 àpats, oi? Si hi afegim esmorzar i berenar, la xifra ascendeix fins a 56.

I quants àpats pròpiament festius tenim? No arriben a 10! Així doncs, la culpa no serà d’aquests àpats, te’n queden molts per menjar amb seny i compensar els excessos que puguin caure.

  1. No vagis als àpats crítics havent-te saltat la ingesta prèvia. Acabaràs amb tot el menjar que et fiquin a taula! Com a molt, pots fer un esmorzar més suau de l’habitual i fer un piscolabis a mig matí (una peça de fruita, una barreta de cereals integrals, un iogurt o un grapat de fruits secs, per exemple).
  2. No et passis el Nadal assegut a la taula… hi ha vida més enllà del menjar! Aixeca el cul de la cadira i surt a passejar, utilitza les escales en comptes de l’ascensor, canvia el cotxe per les teves cames sempre que sigui possible… El teu cos t’ho agrairà!
  3. La capacitat del nostre estómac serà la mateixa que el mes passat… aprèn a escoltar-lo quan notes que no hi cap res més) t’estalviaràs l’ almax de després i haver de comprar roba nova al gener!

nadal_saludable_2

I no et preocupis, l’any vinent tornarà a haver-hi torrons, polvorons, els canelons de la padrina, el pollastre farcit de la mare… no cal arrasar amb tot aquest any!

Gaudir del Nadal i manternir la salut és compatible, encara que no us ho cregueu! Si els plats ja seran prou contundents, pots començar amb un aperitiu més lleuger. Pots optar per preparacions com paté de llegums, amanides (que hi hagi varietat de colors), croquetes de bolets (les pots coure al forn), etc.

Com a postres, pots acompanyar els torrons amb broquetes de fruita. No anirà gens malament per pair el dinar!

Des de Trèvol Lleida, us desitgem unes bones i saludables festes!

Esther Vives, dietista – nutricionista. Número col·legiada: CAT000875

Possiblement també t'agradarà

No sols els làctics contenen calci
Carabassó farcit amb verdures i carn picada
Com afecta l’activitat física i l’entrenament al desig sexual?
que són els fodmap
Dieta FODMAP

Deixa un comentari