26
Oct
2016
0
Portes Obertes trèvol 2014-11

Porridge de civada

L’esmorzar és d’aquells àpats en què acabem recorrent sempre al mateix, probablement per falta de temps. Siguem sincers, quants de vosaltres preferiu quedar-vos 10 minutets més al llit abans que aixecar-vos aviat per fer-vos un bon esmorzar?. Per nosaltres, la falta de temps no és mai cap excusa, i la recepta d’avui n’és un bon exemple… el pots preparar en 5 minuts la nit anterior i quan t’aixeques, només et cal agafar una cullera i menjar! Així de fàcil i ràpid! A més, si ets dels que no té gana a primera hora del matí, te’l pots endur en un tupper cap a la feina!

La llet o beguda vegetal i els flocs de civada són els ingredients principals, però la resta pot canviar en funció del que tinguem al rebost, dels aliments de temporada… i del que et vingui de gust aquell dia. T’animem que provis diferents combinacions i busquis varietat en els teus esmorzars.

Ingredients (per a un esmorzar)

 • 200 ml de llet o beguda vegetal (soja, arròs, arròs i coco, avellana, etc.)
 • 40g de flocs de civada
 • 1 cullerada (de sopa) de llavors de chia
 • Per decorar: fruits vermells, pinya, coco ratllat, fruits secs, etc.

Elaboració:

 1. En un plat (o tassa o tupper) barregem la beguda vegetal o llet amb els flocs de civada i les llavors de chia i ho fiquem al microones durant 1 minut (controla el temps, cada microones és diferent i pot variar entre 1 o 1,5 minuts).
 2. Afegim els ingredients que més ens agradin (fruits vermells, kiwi, plàtan, fruits secs, coco ratllat, etc.) i llest per menjar o reservar-lo per l’endemà al matí!

Valor nutricional:

 • Kcal: 260 kcal
 • Proteïna: 15 g
 • Hidrats de carboni: 33 g (dels quals 6,4 g sucres)
 • Greixos: 8,9 g (dels quals 1,3 g saturats)
 • Fibra: 7 g

Notes

Si ho guardes a la nevera es manté bé un parell o 3 de dies, jo acostumo a deixar-me’n dos de preparats, però ja has vist que en un no res ho tens llest!

Hi pots afegir altres tipus de carbohidrat, com per exemple el mill inflat (l’he descobert fa poc i no hi queda gens malament!!!) o musli amb diferents cereals integrals (si no porten sucres afegits, molt millor).

Esther Vives, dietista – nutricionista. Número col·legiada: CAT000875

Possiblement també t'agradarà

No sols els làctics contenen calci
Carabassó farcit amb verdures i carn picada
Com afecta l’activitat física i l’entrenament al desig sexual?
que són els fodmap
Dieta FODMAP

Deixa un comentari