15
Sep
2016
0
Portes Obertes trèvol 2014-11

Menjar bé per a entrenar millor

Un bon entrenament, complementat amb una correcta planificació nutricional, ens permetrà millorar el rendiment, aconseguir i mantenir un pes saludable, prevenir lesions i facilitar una bona recuperació muscular després de l’activitat física. Per això, l’alimentació ha d’adaptar-se en funció del tipus d’entrenament que realitzem.

Amb l’inici del nou curs recuperem els bons propòsits d’estar en forma. Amb més o menys mandra, tornem al gimnàs, però poques vegades prestem atenció a la nostra alimentació i als nostres hàbits alimentaris. Què és més important, entrenar bé o menjar correctament? Juntament amb un bon entrenament, una bona planificació de la dieta serà clau a l’hora de millorar el rendiment, prevenir la fatiga i afavorir una bona recuperació després de l’activitat física.

Alimentació i rendiment

Mitjançant una bona estratègia nutricional, podrem cobrir les necessitats bàsiques de nutrients per tal d’evitar dèficits, que podria derivar en anèmia, fatiga i disminució del rendiment, major risc de lesions, etc.

Així mateix, mitjançant una bona pauta nutricional en els diferents moments de l’activitat física (abans, durant i després) aportarem els nutrients i l’energia necessaris per a completar amb èxit el nostre entrenament i prevenir el desgast muscular.

Menjaer_bé_per_entrenar_millor

Alimentació i pes ideal

Si busquem millorar la composició corporal i assolir un pes saludable però només ens centrem a acumular hores i hores d’activitat física… ens serà difícil obtenir bons resultats!

D’entrada, és important que planifiquis bé la teva rutina d’entrenament (en aquest post, podràs llegir alguns consells que ens dóna Vicente, responsable de Fitness i Entrenament Personal de Trèvol Lleida) i que ho complementis amb una bona alimentació.

Entenem una bona alimentació com aquella què ens aporta els nutrients necessaris, tal com hem comentat anteriorment, però que alhora sigui viable de mantenir a llarg termini. Per tal que això sigui possible, hem d’evitar caure en l’error de reduir dràsticament les calories o els hidrats de carboni, o bé de recórrer a aliments que no s’ajustin als nostres gustos i preferències.

Ajustar la dieta en funció de l’entrenament

No existeix una dieta única vàlida per a tothom ni per a totes les modalitats esportives. Hem d’adaptar la ingesta calòrica i el repartiment dels diferents macronutrients (hidrats de carboni, proteïnes i greix) en funció del tipus d’entrenament, la durada i la intensitat, entre altres factors. Així doncs, l’alimentació no serà la mateixa per a algú que fa treball cardiovascular que per a algú que fa treball de força.

Si ho haguéssim de resumir en una frase, diríem que una bona dieta no podrà compensar un mal entrenament, però una mala alimentació pot tenir conseqüències en el rendiment i recuperació després de l’activitat física.

Esther Vives, dietista – nutricionista. Número col·legiada: CAT000875

Possiblement també t'agradarà

És necessari arribar a l’errada muscular per augmentar la massa muscular?
No sols els làctics contenen calci
Carabassó farcit amb verdures i carn picada
Com afecta l’activitat física i l’entrenament al desig sexual?

Deixa un comentari