6
Sep
2016
0
Portes Obertes trèvol 2014-11

Cinc consells per a l’inici de temporada

Ja s’ha acabat l’estiu i és hora de tornar a la rutina de la temporada. Desitgem que hagis gaudit d’un descans merescut amb la companyia dels teus familiars i amics i que hagis tret una mica de temps per a mantenir un nivell mínim d’activitat física. Tot i així, segur que el nivell ha baixat, com és normal, i per això et proposem uns consells perquè la tornada als teus entrenaments sigui més profitosa i menys dura.

1. Avalua’t

Recorda que per a arribar a algun lloc hem de saber d’on partim. Saber el teu nivell actual, tant de condició física com de composició corporal, és el punt de partida des d’on haurem de començar a treballar per a poder progressar a poc a poc i poder arribar ben lluny. Recorda que el pes no és el millor indicador per saber si tenim uns nivells adequats de greix i de massa muscular, que són els principals indicadors de risc cardiovascular com de qualitat de vida. El programa ha d’estar adaptat al teu nivell inicial que mai serà igual que el d’una altra persona, per això, evita els programes estandarditzats que no tenen en compte la teva individualitat.

2. Marca’t uns objectius intel·ligents

Una vegada saps el nivell d’on començaràs, has de marcar uns objectius que estiguin ael teu abast, és a dir, que siguin realistes. Si ni tan sols pots córrer durant 20 minuts mentre converses amb el teu company, no pots pretendre competir el mes que ve a una carrera popular de 10 km. Has de ser conscient que els canvis de composició corporal amb més èxit són els que s’aconsegueixen lentament i gaudint del procés i que la pèrdua de pes saludable és al voltant de 0.5-1 kg de pes/setmana. Les adaptacions neuromusculars i cardiovasculars tarden entre unes 4 i 6 setmanes respectivament, i que es concretaran amb els canvis notables en el teu organisme.

Consells_inici_temporada

3. Estableix un pla d’acció

Quant de temps ets capaç d’invertir en el teu entrenament? Saps organitzar la teva pauta nutricional i d’entrenament per a poder compaginar les teves obligacions laborals i socials amb els teus objectius? A molta gent li pot agradar la composició corporal d’un personatge famós i que surt a les portades de la revista, però hem de ser conscients del treball i la disciplina a nivell d’entrenament i d’alimentació que això comporta. Buscar per Internet com calcular les calories que necessites o el que has d’entrenar és relativament fàcil si saps escollir la bé la font d’informació, però com ho adaptem a la nostra realitat? El material que tenim, les nostres preferències, les calories que necessitem… Com controlem la intensitat i la quantitat de l’entrenament? En aquest punt l’ajuda del professional qualificat és de vital importància perquè sàpigues què i com fer-ho.

 

4. Estableix un pla d’acció

Està sobradament demostrat que el HIIT i l’entrenament de força són les activitats més efectives tant per a millorar la composició corporal com la condició física. Deixa d’invertir temps excessiu fent activitat cardiovascular interminable al gimnàs i perdre el temps pensant que les peses són només per a homes que volen augmentar massa muscular.Consells_inici_temporada_2

5. Gaudeix del procés

Una vegada ja sabem d’on partim, on anem, el ritme que hem de seguir i quines eines tenim per aconseguir-ho, hem de fer balanç entre l’efectivitat i la viabilitat del pla. Per molt que vulguem entrenar 5 o 6 dies a la setmana o restringir tots els aliments menys saludables, si no trobem un equilibri per a què el procés sigui sostenible en el temps i el puguem gaudir, tard o d’hora el deixarem estar. L’adherència al programa d’entrenament i la pauta d’alimentació és la clau per aconseguir els teus objectius.

Si no vols patir cap risc amb la pràctica d’exercici físic el millor que pots fer és consultar professionals qualificats segons la llei 3/2008 de 23 d’abril, de l’exercici de les professions de l’esport com són els titulats en grau en ciències de l’activitat física i l’esport (C.A.F.E.) i els tècnics superior de les activitats físiques i esportives (T.A.A.F.F.E.)

Vicente Beltrán, responsable de Fitness i Entrenament Personal de Trèvol Lleida

Doctor en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport. Número col·legiat: 52196

Possiblement també t'agradarà

És necessari arribar a l’errada muscular per augmentar la massa muscular?
Carabassó farcit amb verdures i carn picada
Com afecta l’activitat física i l’entrenament al desig sexual?
que són els fodmap
Dieta FODMAP

Deixa un comentari