20
Abr
2016
1
Portes Obertes trèvol 2014-11

Què esmorzo abans d’entrenar?

És un dubte que sovint ens plantegem. He de menjar pel matí abans d’entrenar? El què? Molt o poc?

Atenció! Si només tens 30 segons, llegeix-te aquest resum i quan tinguis més estona, continua amb la resta de l’article.

L’esmorzar és l’àpat que ens aporta l’energia suficient per a rendir a l’entrenament. Així doncs, no ens podem oblidar d’una bona ingesta de carbohidrats tant complexes com simples (els primers en major proporció), i en menor proporció, proteïnes i greixos. Ha de ser fàcil de digerir per tal d’evitar molèsties gastrointestinals. Una bona opció seria un plàtan + un iogurt amb flocs de civada, panses i un grapat de fruits secs.

esmorzar abans entrenar Trèvol

L’activitat física augmenta les necessitats energètiques del nostre cos. Les característiques individuals, el tipus d’exercici que es practiqui i la intensitat del mateix són factors a tenir en compte a l’hora de planificar l’alimentació de l’esportista. Si practiquem esport a primera hora del matí, l’esmorzar serà un àpat important per assegurar un bon rendiment de l’entrenament.

Esmorzar_entrenament_trevol

No tots tenim els mateixos gustos ni digerim els aliments de la mateixa forma, així que no existeix un únic esmorzar que ens funcioni a tots igual. No obstant això, si que existeixen nutrients que no poden faltar a la taula a primera hora del matí.

  • Carbohidrats: ens permeten mantenir la glucèmia i ens aporten energia suficient per dur a terme l’entrenament. Hauríem d’incloure carbohidrats complexes, i amb menor proporció, carbohidrats simples. A més, hem de procurar que siguin de fàcil digestió i que no tinguin massa fibra per tal d’evitar molèsties gastrointestinals durant l’entrenament.
  • Proteïnes: tot i que en menor proporció, aquests nutrients també han d’estar presents al nostre esmorzar com a complement dels carbohidrats.
  • Greixos: sobretot escollirem greixos saludables però en proporcions baixes. Hem d’evitar esmorzars molt greixosos, com seria el cas de la brioixeria industrial, ja que això augmentarà el temps de digestió i ens pot arribar a ocasionar algun que altre mal de panxa.

L’exercici físic també augmenta les pèrdues de líquid a través de la suor, així que l’esmorzar també ha d’incloure una part de líquid, ja sigui en forma d’aigua o de suc de fruites natural que ens permeti estar ben hidratats.

2016_01_01_Kebo_trevolblog3

A l’hora d’escollir els aliments que ens aportin aquests nutrients, hem de decantar-nos per aquells que ens resultin més quotidians i que el nostre cos toleri bé. Amb això no volem dir que no puguem provar esmorzars nous, però potser fer-ho abans de sortir a córrer no és la millor opció. Alguns exemples d’esmorzars complets podrien ser:

  • Una peça de fruita o suc de fruites natural + un iogurt amb flocs de civada i fruites deshidratades o panses i un grapat de fruits secs
  • Un plàtan + un entrepà amb formatge o tonyina + un vas de beguda vegetal o llet
  • Una fruita + dues torrades amb formatge i melmelada + un grapat d’ametlles

Si tens qualsevol dubte o simplement vols aprofundir més en el tema, recorda que dijous vinent a les 20h ens trobaràs a KeBo parlant de la importància d’una bona alimentació en la pràctica esportiva.

Esther Vives, dietista – nutricionista. Número col·legiada: CAT000875

Possiblement també t'agradarà

No sols els làctics contenen calci
Carabassó farcit amb verdures i carn picada
Com afecta l’activitat física i l’entrenament al desig sexual?
que són els fodmap
Dieta FODMAP

Deixa un comentari