20
Abr
2016
1
Portes Obertes trèvol 2014-11

Què esmorzo abans d’entrenar?

És un dubte que sovint ens plantegem. He de menjar pel matí abans d’entrenar? El què? Molt o poc?

Atenció! Si només tens 30 segons, llegeix-te aquest resum i quan tinguis més estona, continua amb la resta de l’article.

L’esmorzar és l’àpat que ens aporta l’energia suficient per a rendir a l’entrenament. Així doncs, no ens podem oblidar d’una bona ingesta de carbohidrats tant complexes com simples (els primers en major proporció), i en menor proporció, proteïnes i greixos. Ha de ser fàcil de digerir per tal d’evitar molèsties gastrointestinals. Una bona opció seria un plàtan + un iogurt amb flocs de civada, panses i un grapat de fruits secs.

esmorzar abans entrenar Trèvol

L’activitat física augmenta les necessitats energètiques del nostre cos. Les característiques individuals, el tipus d’exercici que es practiqui i la intensitat del mateix són factors a tenir en compte a l’hora de planificar l’alimentació de l’esportista. Si practiquem esport a primera hora del matí, l’esmorzar serà un àpat important per assegurar un bon rendiment de l’entrenament.

Esmorzar_entrenament_trevol

No tots tenim els mateixos gustos ni digerim els aliments de la mateixa forma, així que no existeix un únic esmorzar que ens funcioni a tots igual. No obstant això, si que existeixen nutrients que no poden faltar a la taula a primera hora del matí.

  • Carbohidrats: ens permeten mantenir la glucèmia i ens aporten energia suficient per dur a terme l’entrenament. Hauríem d’incloure carbohidrats complexes, i amb menor proporció, carbohidrats simples. A més, hem de procurar que siguin de fàcil digestió i que no tinguin massa fibra per tal d’evitar molèsties gastrointestinals durant l’entrenament.
  • Proteïnes: tot i que en menor proporció, aquests nutrients també han d’estar presents al nostre esmorzar com a complement dels carbohidrats.
  • Greixos: sobretot escollirem greixos saludables però en proporcions baixes. Hem d’evitar esmorzars molt greixosos, com seria el cas de la brioixeria industrial, ja que això augmentarà el temps de digestió i ens pot arribar a ocasionar algun que altre mal de panxa.

L’exercici físic també augmenta les pèrdues de líquid a través de la suor, així que l’esmorzar també ha d’incloure una part de líquid, ja sigui en forma d’aigua o de suc de fruites natural que ens permeti estar ben hidratats.

2016_01_01_Kebo_trevolblog3

A l’hora d’escollir els aliments que ens aportin aquests nutrients, hem de decantar-nos per aquells que ens resultin més quotidians i que el nostre cos toleri bé. Amb això no volem dir que no puguem provar esmorzars nous, però potser fer-ho abans de sortir a córrer no és la millor opció. Alguns exemples d’esmorzars complets podrien ser:

  • Una peça de fruita o suc de fruites natural + un iogurt amb flocs de civada i fruites deshidratades o panses i un grapat de fruits secs
  • Un plàtan + un entrepà amb formatge o tonyina + un vas de beguda vegetal o llet
  • Una fruita + dues torrades amb formatge i melmelada + un grapat d’ametlles

Si tens qualsevol dubte o simplement vols aprofundir més en el tema, recorda que dijous vinent a les 20h ens trobaràs a KeBo parlant de la importància d’una bona alimentació en la pràctica esportiva.

Esther Vives, dietista – nutricionista. Número col·legiada: CAT000875

Possiblement també t'agradarà

Mona de pasqua saludable
Quants dies he d’entrenar per millorar els guanys de massa muscular?
Què és l’astènia primaveral?
¿Amb quin tipus de sessió d’exercici puc consumir més calories reduint la sensació d’esforç?

Deixa un comentari