7
Ene
2016
1

Menjar saludable en un mateix plat i en un espai únic

Portes Obertes trèvol 2014-11

Sou molts els que ja heu visitat el nou espai gastronòmic de Trèvol. Per als qui no coneixeu KEBO, tot i el seu aspecte de cafeteria, amaga una interessant proposta: és el primer, únic i nou espai a Lleida pensat i dissenyat per tenir cura de l’alimentació de tots els usuaris del centre que us cuideu i dediqueu part de la vostra vida a fer esport. KEBO respon a les vostres inquietuds, amb una alimentació en consonància.

Acabades les festes, deixant els àpats copiosos i els dolços enrere ara toca motivar-se, posar-se una altra vegada en marxa i ficar ordre de nou a la nostra alimentació. Des de clínica de nutrició apostem sempre per una alimentació equilibrada com a opció de salut.

2016_01_01_Kebo_trevolblog3

El que avui us volem explicar és una de les eines que utilitzem dins del nostre mètode de treball, i que a partir d’ara també podeu trobar diàriament en el menú que KEBO ofereix a l’hora de dinar. Plats pensats i dissenyats per gaudir d’una alimentació apropiada, saludable i en un entorn distès, modern i sostenible. Avui parlem del plat saludable.

2016_01_01_Kebo_trevolblog5

Què és el plat saludable?

És una manera visual d’entendre la composició final que hauria de tenir un àpat principal. S’entén com un plat únic en el qual el 50% ha d’estar format per verdures i hortalisses, el 30% ha d’estar format pels hidrats de carboni i el 20% restant ha d’estar format per les proteïnes. El que obtenim amb aquest mètode és un únic plat, equilibrat, variat, ple de nutrients que el nostre cos necessita i que ens ajuden a cobrir els nostres requeriments diaris.

2016_01_01_Kebo_trevolblog4

Quins grups d’aliments hi ha d’haver en aquest plat saludable?

  • Verdures/hortalisses: D’aquesta manera introduïm color, vitamines, minerals i fibra.
  • Cereals: Preferiblement integrals pel seu contingut extra de fibra. Exemples com el blat integral, ordi, quinoa, civada, arròs integral en són una bona opció per proporcionar l’energia que necessitem per estar ben actius durant el dia.
  • Proteïnes: El peix (blanc/blau), la carn (blanca/vermella), llegums, ous, làctics i els fruits secs són una font de proteïna saludable i versàtil. És una bona idea alternar el tipus de proteïna i combinar proteïnes d’origen vegetal amb les d’origen animal, així obtindrem una proteïna d’alta qualitat.
  • Greixos: Sempre s’ha d’utilitzar oli d’oliva tant per amanir com per cuinar.
  • Fruita: Una peça de fruita, per complementar el nostre àpat amb vitamines, minerals i fitonutrients beneficiosos per al nostre organisme.
  • Aigua:  La beguda per excel·lència, és una bona opció per completar el teu àpat. També es pot donar l’opció si es prefereix de prendre un suc de fruita/es natural, un té o infusió. El més important és evitar l’alcohol i les begudes ensucrades, ja que aporten una gran quantitat de calories “buides”, és a dir, sense cap nutrient.

2016_01_01_Kebo_trevolblog2

A partir d’avui ja no tens excusa per fer àpats sans, tant a casa com a la feina o al gimnàs, Clínica de nutrició i KEBO ens hem proposat per aquest 2016 cuidar-te per dins, per a que guanyis en salut!. Per qualsevol dubte relacionat, el servei de nutrició de Trèvol Lleida estem a la teva disposició!.

Dra. Antonieta Barahona i Ariadna Güil dietista-nutricionista

Possiblement també t'agradarà

Carabassó farcit amb verdures i carn picada
Com afecta l’activitat física i l’entrenament al desig sexual?
que són els fodmap
Dieta FODMAP
Cuscús de verdures

Deixa un comentari