1
Oct
2015
1
Portes Obertes trèvol 2014-11

Full body VS Split

El dubte etern: és millor entrenar el cos sencer o el divideixo en grups musculars?

La setmana passada parlàvem de la divisió de l’entrenament, però sovint sorgeix el dubte de si és millor entrenar tot el cos o dividir-lo segons grups musculars.

La última investigació de Brad Schoenfeld (2015) al Journal os Strength and Conditioning Research amb 20 homes entrenats (amb un promig de 4,5 anys d’entrenament) ens diu que, realitzant el mateix volum d’entrenament, tots dos programes obtenen un increment de força (press banca i squat) i de mida muscular (extensors del colze i el vast lateral del quàdriceps) similar (exceptuant els flexors de colze, on l’entrenament de cos sencer va provocar un major augment muscular).

15_10_01_fitness_trevol_fullbody_trevolblog_2

Sembla ser que la major freqüència d’entrenament dels programes de cos sencer és el que marca la diferència d’aquests dos tipus de divisions. També hem d’apuntar que la majoria de participants estaven acostumats a entrenar amb programes dividits i la simple variació del programa pot influir als resultats.

Sigui com sigui, et recomanem que optimitzis el temps amb les rutines de cos sencer i variïs els teus entrenaments de tant en tant. Tot estímul nou t’aportarà millores en un futur!

Vicente Beltrán, responsable de Fitness i Entrenament Personal de Trèvol Lleida

Doctor en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport

Possiblement també t'agradarà

Carabassó farcit amb verdures i carn picada
Com afecta l’activitat física i l’entrenament al desig sexual?
que són els fodmap
Dieta FODMAP
Cuscús de verdures

Deixa un comentari