2
Sep
2015
1
Portes Obertes trèvol 2014-11

No a la Síndrome Postvacacional!

És ben conegut el concepte de la Síndrome Postvacacional, cada setembre els mitjans de comunicació ens expliquen de què es tracta, qui el pateix, en quines formes clíniques es presenta i els típics 10 consells per fer-li front. Nosaltres anirem més enllà, parlarem d’Actituds!!

És necessari parlar d’actituds quan realment al que ens referim és a un procés d’adaptació necessari. Parlar de síndromes fa més greu la situació, una situació per la qual passem totes les persones que desenvolupem una activitat laboral i que reprenem passades les ben merescudes vacances. Per tant una situació normal, coneguda i comú.

Quan endeguem les vacances no pensem en com estarem el dia que s’acabin, pensem en què fer, com distribuir-les, on anar, a qui veure, quina excursió fer o com no fer res de res… pensem en positiu!

Llavors, per què el dia que s’acaben hem de pensar en negatiu? No podríem pensar exactament igual?

Què he de fer? Com em distribueixo el temps a la feina? Què faré després de treballar? Quines hores puc dedicara fer esport?…

One minute to midnight

El que dèiem, és qüestió d’actitud i dels missatges que ens donem per afrontar un període necessari, la vida no podria ser sempre de vacances.

Si pensem que ens trobarem malament, que apareixerà el cansament, l’apatia i la desgana, així ens sentirem. La “terribilitis” se’ns apodera i no farem res de profit. A la vegada projectarem actituds negatives a la gent de la vora i n’absorbirem més.

Si pel contrari no desprogramem el nostre rellotge intern i li donem una continuïtat a les coses, la normalitat no ens abandona del tot i qualsevol canvi a la nostra quotidianitat el salvem amb èxit. Llavors la tornada a la feina, a la rutina, ho veurem com quelcom positiu.

15_09_02_depre_postvacacional_trevolblog_3

La percepció del treball depèn exclusivament dels ulls en com es mira!

Dra. Laia Cadens Rubies, Psicòloga a Vithas Salut Lleida.

Possiblement també t'agradarà

Carabassó farcit amb verdures i carn picada
Com afecta l’activitat física i l’entrenament al desig sexual?
que són els fodmap
Dieta FODMAP
Cuscús de verdures

Deixa un comentari