22
Jul
2015
2
Portes Obertes trèvol 2014-11

Fit d’Or: Guanya anys de vida!

Saps què? Per començar a fer esport no hi ha una edat màxima, mai és tard per dedicar-te un temps a tu mateix. Pensa que sumar anys i sentir-te ple, fort i amb salut és el millor que et pot passar. L’envelliment saludable et permetrà sentir-te capaç d’anar a ballar, de compres, viatjar, ser independent, etc. Tenir bona salut per a fer el què vols no té preu i quan un es jubila ha d’aprofitar per gaudir del seu temps lliure!

Si estàs llegint aquestes línies és possible que pensis que el que hi diu no va amb a tu, però transmet-ho als teus familiars i amics que puguin beneficiar-se’n, ja que no és comú que llegeixin blocs o tinguin facebook… Oi que vols que la padrina estigui en forma? Oi que no vols que el pare es quedi tot el dia a la butaca?

15_07_22_fit d'or_trevolblog_1

Activitat física en l’envelliment

Diuen que el moviment és vida, i és ben cert! El deteriorament tant físic com cognitiu va lligat al sedentarisme i a períodes d’immobilització. Quan estem lesionats i o patim alguna dolència ens sentim fluixos, amb menys vitalitat. Així doncs, els ancians que per dolor, desgana o depressió assoleixen un rol d’inactivitat, empitjoren  i emmalalteixen amb molta més freqüència.

15_07_22_fit d'or_trevolblog_2

Com es pot canviar d’hàbits?

Assistir dues o tres vegades a la setmana a classes col·lectives adaptades a les condicions físiques de la gent gran és una elecció de primera!

Un dels principals avantatges és que de seguida es crea un ambient molt familiar, on tothom es sent capaç de realitzar totes les activitats, sense vergonyes, amb seguretat i ganes de passar-ho bé.

15_07_22_fit d'or_trevolblog_3

A Trèvol, les classes més adequades per aquest sector de la població són: Aqua d’Or (Aiguagim), Esquena Sana i Fit d’Or. Aquesta última sovint fa dubtar als usuaris: És una tonificació suau? És una activitat per a padrins? S’ha d’anar descalç? Hi pot entrar una persona jove?

Què fem a Fit d’Or?

Doncs bé, a les classes de Fit d’Or es treballa la força d’extremitats inferiors i superiors, es fan exercicis per a millorar la flexibilitat de la musculatura més rígida i escurçada, es busca activar el sistema cardiovascular de forma controlada i progressiva (sense causar una fatiga excessiva i sempre amb opcions d’intensitat), es reforça la musculatura encarregada del control postural.

Totes les sessions inclouen activitats dedicades a millorar l’equilibri i la coordinació dels moviments; la qual cosa comporta que la persona no perdi l’atenció i estigui més concentrada en el que fa. És important que, mentre realitzem activitat física, estiguem pendents de les reaccions del nostre cos, un dels objectius importants és el propi aprenentatge motriu.

Al final de cada classe es dedica un temps de “tornada a la calma”, és llavors quan l’objectiu es centra en conèixer com relaxar-nos, com respirar i, de nou, a saber escoltar l’estat del nostre cos. No hem de restar importància a aquesta part, ja que la majoria de les malalties cròniques van lligades a episodis d’estrès o d’ansietat.

Senior Man Doing Sit Ups In Gym

Beneficis físics i psicosocials

 1. Augment de la resistència cardiovascular
 2. Reducció de la rigidesa articular
 3. Millora de la flexibilitat
 4. Augment del to i la força muscular
 5. Reducció del greix corporal
 6. Millora de l’equilibri
 7. Millora de la coordinació de moviments
 8. Reducció de la tensió arterial
 9. Control de la glucosa en sang
 10. Reducció de l’estrès
 11. Relació social

És el teu primer dia?

A les classes de FIT D’OR cal anar amb calçat esportiu (lligat), s’ha de dur una tovallola petita i és recomanable portar una ampolla d’aigua (sempre es pot anar a beure a la font). De vegades, també recomanem, de forma més particular, dur, per exemple, un coixinet per a recolzar el cap.

Avisa al tècnic que és el primer cop que hi acudeixes, i comenta-li si tens alguna lesió o malaltia concreta per a poder assessorar-te i, si convé, oferir-te alguna adaptació per algun dels exercicis.

Tothom pot assistir a una activitat com aquesta, l’únic que s’ha de tenir en compte és que el ritme i nivell d’exigència està pensat per a cobrir les necessitats de persones d’edat avançada.

No perdis l’oportunitat de començar a cuidar-te i gaudeix molt anys de la teva salut!! Ens acompanyes?

Clara Bergé, Tècnic en fitness i Activitats Dirigides.

Graduada en Fisioteràpia.

Possiblement també t'agradarà

Carabassó farcit amb verdures i carn picada
Com afecta l’activitat física i l’entrenament al desig sexual?
que són els fodmap
Dieta FODMAP
Cuscús de verdures

Deixa un comentari