1
Abr
2015
4
Portes Obertes trèvol 2014-11

Busques un entrenament diferent? Trèvol Funcional és la teva opció!

Portes vuit hores treballant, has anat corrent al migdia per a comprar quelcom per menjar perquè el teu frigorífic plorava desconsolat, a la feina t’han manat vuit tasques per “ahir”, i ara que acabes la teva jornada laboral has de complir amb el teu entrenament. Però no vols fer-ho entre quatre parets. El que realment t’agrada és fer exercici a l’aire lliure, desestressar-te, suar i donar-ho tot mentre superes al teu company d’entrenament, el que implica que avui és ell el que paga les cerveses (¿sense alcohol?).

Si sempre vas amb el temps just i t’agrada practicar exercici físic a l’aire lliure en un ambient  de bon rotllo:

Trèvol Funcional és la teva opció!

L’activitat dirigida de Trèvol Funcional és una classe que realitzem a l’exterior (al costat de la zona de pàdel) o a la piscina en cas que plogui.

En què consisteix?

És un tipus d’activitat que combina el treball cardiovascular i el treball de força mitjançant l’alternança intermitent d’esforços breus d’alta intensitat i períodes de descans.

La sessió es divideix en tres parts:

Escalfament: on realitzem una seqüència de moviments preparatoris on l’objectiu és guanyar temperatura corporal i augmentar els rangs de moviment (ROM) articular, en definitiva, preparar-nos per la part principal.

Part principal: cada sessió té una metodologia de treball diferent, una d’elles pot ser el circuit metabòlic de 6 exercicis globals on treballarem 30″ en cada exercici, buscant realitzar màximes repeticions possibles i descansarem 20″ abans de realitzar el següent exercici. Un altra alternativa seria l’A.M.RA.P (as many rounds as possible) en el qual el circuit sol ser amb menys exercicis i es tracta de fer el major nombre de rondes del circuit en un temps determinat que pot oscil·lar entre 5 y 20 munts. L’alternança d’esforços màxims amb períodes breus de descans és el que ens dóna una excel·lent combinació entre el treball de força i el treball cardiovascular.

Tornada a la calma: part final de la sessió en la que ens riem dels piques i paguem les cerveses (o beguda isotònica) post entrenament mentre soltem la nostra musculatura i recollim el material.

Entrenem moviments, no músculs.

La filosofia d’aquesta activitat és realitzar accions on impliquem molts músculs a la vegada. Això ho podem aconseguir amb el propi pes corporal o amb material específic com pot ser la pilota medicinal, TRX ó les peses russes.

Gràcies a aquest tipus de treball podem entrenar de manera més compensada que amb el típic treball organitzat per grups musculars. Treballem tant els moviments d’empenta com els de tracció.

Per acabar, totes les accions que realitzem durant la sessió tenen una repercussió positiva en la nostra vida quotidiana, gràcies a la globalitat de les tasques que duem a terme.

Beneficis:

– Reducció del percentatge de massa grassa.

Augment del consum d’oxigen post exercici, seguim cremant calories després de la sessió amb un efecte de 48 fins a 72 hores de durada.

Respecte al treball cardiovascular convencional, l’entrenament d’alta intensitat millora la capacitat aeròbica i anaeròbica de manera més significativa. Un estudi compartiu revela que un grup que realitza 300′ de treball cardiovascular convencional durant 6 setmanes no millora la seva capacitat anaeròbica i menys d’un 10% millora la capacitat aeròbica. El grup d’alta intensitat treballant al voltant de 20′ setmanals durant 6 setmanes millora un 28% la capacitat anaeròbica i un 14% la capacitat aeròbica.

Optimització del temps personal, menys temps invertit en entrenament i millores més significatives.

Menys desgast articular, ja que el temps total d’entrenament és menor.

Inconvenients:

– Classe amb una intensitat elevada. Si portem un temps d’inactivitat física val més fer un període preparatori amb altres tipus de classes.

– És necessari tenir una bona coordinació i consciència corporal a l’hora de realitzar els exercicis globals.

Si ets dels que fa ve a classe, recorda que ja estem preparant una nova competició de Trèvol Funcional. Comencem el dia 13 d’abril! Així que si t’animes, reserva la teva plaça a recepció. La diversió està assegurada!

TV Competicio Trevol FX abril15

Guifré Ciurana, Tècnic i Entrenador Personal de Trèvol Lleida

Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport

______________________________________________________

¿Buscas un entreno diferente? ¡Trèvol Funcional es tu opción!

Llevas ocho horas trabajando, has ido corriendo al medio día para comprar algo de comer porque tu nevera lloraba desconsolada, en el trabajo te han mandado ocho tareas para “ayer”, y ahora que acabas tu jornada laboral tienes que cumplir con tu entrenamiento. Pero no quieres hacerlo entre cuatro paredes. Lo que realmente te gusta es hacer ejercicio al aire libre desestresarte, sudar y darlo todo mientras superas a tu compañero de entrenamiento, lo que implica que hoy es él el que paga las cervezas (¿sin alcohol?).

Si siempre vas con el tiempo justo, y te gusta practicar ejercicio físico al aire libre en un ambiente competitivo y de buen rollo:

¡¡Trèvol Funcional es tu opción!!

La actividad dirigida de Trèvol Funcional es una clase que realizamos en el exterior (al lado de la zona de padel) o en la piscina en caso de lluvia.

¿En qué consiste Trèvol Funcional?

Esta actividad combina el trabajo cardiovascular y el trabajo de fuerza mediante la alternancia de manera intermitente de esfuerzos breves de alta intensidad y periodos de descanso.

La sesión se divide en 3 partes:

Calentamiento: donde realizamos una secuencia de movimientos preparatorios cuyo objetivo es ganar temperatura corporal y aumentar los rangos de movimiento (ROM) articular, en definitiva nos preparamos para la parte principal y acordamos las bebidas que nos vamos a jugar durante la parte principal .

Parte principal: cada sesión tiene una metodología de trabajo diferente, entre las cuales una es el circuito metabólico de ejercicios globales. Donde trabajaremos durante 30 segundos en cada ejercicio, buscando realizar el máximo de repeticiones posibles descansando únicamente 20 segundos antes de pasar al siguiente ejercicio. Otra alternativa sería el A.M.R.A.P. (as many rounds as possible) en el cual el circuito suele ser con un menor número de ejercicios y se intenta hacer tantas rondas del circuito como sea posible en un tiempo determinado de entre 5 y 20 minutos. La alternancia de esfuerzos máximos con periodos de tiempo de descanso breves nos aporta una excelente combinación de trabajo de fuerza y trabajo cardiovascular.

Vuelta a la calma: parte final de la sesión en la que nos reímos de los piques y pagamos las cervezas (o bebida isotónica) post entrenamiento mientras soltamos nuestra musculatura y recogemos el material.

Entrenamos movimientos, no músculos.

La filosofía de esta actividad es realizar acciones donde se impliquen muchos músculos a la vez. Esto lo podemos conseguir con nuestro propio peso corporal o con material específico como puede ser la pelota medicinal, el TRX o las pesas rusas.

Gracias a este tipo de trabajo podemos entrenar de manera más compensada que con el típico trabajo organizado por grupos musculares. Trabajamos tanto los movimientos de empuje como los movimientos de tracción.

Como colofón, todas estas acciones que realizamos durante la sesión tienen una repercusión positiva en nuestra vida cotidiana, gracias a la globalidad de las tareas que llevamos a cabo.

Beneficios:

– Reducción del porcentaje graso.

– Aumento del consumo de oxígeno post ejercicio, seguimos quemando calorías después de la sesión con un efecto que puede durar hasta 48-72 horas.

Respeto al trabajo cardiovascular convencional, el entrenamiento de alta intensidad mejora la capacidad aeróbica y anaeróbica de manera más significativa. Un estudio comparativo revela que un grupo que realizó 300 minutos de trabajo cardiovascular convencional durante 6 semanas no mejoró su capacidad anaeróbica y obtuvo un 10% de mejora de la capacidad aeróbica. El grupo de alta intensidad, trabajó alrededor de 20 minutos semanales durante las 6 semanas mejoró un 28% la capacidad anaeróbica y un 14% la capacidad aeróbica.

Optimización del tiempo personal, menos tiempo invertido en el entrenamiento y mejoras más significativas.

– Menos desgaste articular, ya que el tiempo total de entrenamiento es menor.

Inconvenientes:

– Clase con una intensidad elevada, si llevamos un tiempo de inactividad física conviene más hacer un periodo preparatorio con otro tipo de clases.

– Es necesario tener una buena coordinación y conciencia corporal para poder realizar los ejercicios globales.

Si eres de los que viene a clase, recuerda que ya estamos preparando una nueva competición de Trèvol Funcional. Empezamos el día 13 de abril. Así que si te animas, reserva tu plaza en recepción. ¡La diversión está asegurada!

Guifré Ciurana, Tècnico y Entrenador Personal de Trèvol Lleida

Licenciado en Ciencias de la Actividad Física y del Deporte

Possiblement també t'agradarà

És útil variar els exercicis de l’entrenament per guanyar força i massa muscular?
amilemntacio després de festes
Com ens alimentem després de festes?
Treu-li un recolzament al teu entrenament
Espaguetis de Remolatxa

Deixa un comentari