4
Mar
2015
5
Portes Obertes trèvol 2014-11

Preparats, llestos… ja! Les claus per afrontar una cursa.

En aquests últims anys les curses populars han crescut moltíssim a totes les ciutats i poblacions… així doncs, carretera i manta! Ja tenim l’excusa perfecta o l’incentiu per a viatjar i alhora fer esport.

Dins d’aquest boom de curses, ens trobem amb diferents distàncies a recórrer, que poden oscil·lar entre els 5km les més curtes fins als 10km les més llargues. Les de 21km i 42km, que encara són més llargues, estan en un altra lliga, la dels “superguerrers”.

En aquestes distàncies per a iniciats o corredors novells (5km) ens pararem, ens prepararem, anirem a competir, anirem a gaudir i un cop finalitzada la cursa veurem si som capaços de fer el salt a la següent distància. Però si no ho veiem clar… és qüestió de seguir viatjant i afermar-nos a la distància.

Bé doncs, aquí comença el nostre pla de ruta:

Ja hem decidit quina cursa hem de córrer, a quina localitat es troba, amb qui hi anirem, a qui intentarem enganxar en l’últim moment per a que ens acompanyi, la inscripció feta… tan sols ens falta una cosa: el “selfie” a l’arc de sortida (postureig) i GAUDIR del MOMENT que ens portarà a L’ÈXIT PERSONAL.

15_03_04_Running_blogtrevol_2 copia

Si ens parem a pensar un moment amb el motiu que ens ha portat a córrer una cursa de 5km, veiem que ho fem perquè és una distancia senzilla que ens farà superar metes que ens semblaven inassolibles i que ens faran créixer com a persones i el més important, ens faran sentir bé.

Què necessito per afrontar la cursa amb seguretat?

Segur que tots estem pensant… córrer! Doncs no!

El primer que cal tenir és constància per afrontar el dia a dia, i no em refereixo només a entrenar sinó també a descansar (llegir article Vicente Beltran) per a que l’entrenament sigui assimilat pel cos. Penseu que els dies d’esforç amb els de descans han d’estar equilibrats.

És fonamental no sobrecarregar-se en les sessions d’entrenament, s’han de combinar els entrenaments, per això és molt important tenir i seguir una planificació, per no caure en errades de les quals la més freqüent, i potser la més greu, és la d’auto aplicar-se (corredor novell) els entrenaments de corredors d’elit.

15_03_04_Running_blogtrevol_3

Aleshores, què podem fer per preparar-nos una cursa de 5km?

Et proposem entrenar 3 dies a la setmana:

 • Treballa la carrera contínua de menys a més temps (ex. de 20’ a 50’)
 • Fes incidència en la teva tècnica de carrera, t’ajudarà a millorar i a optimitzar les teves gambades.
 • Afegeix sèries curtes i llargues, en quant a distància, però alterna-les amb els dies de carrera contínua.
 • No t’oblidis del treball de força, que el pots fer a la sala de fitness o a les classes dirigides (Bodypump)
 • Treballa la teva flexibilitat i el teu CORE fent Bodybalance
 • Finalitza les teves sessions estirant i relaxant-te a la zona d’aigües
 • No competeixes contra ningú, cadascú té els seus objectius, tan sols competeixes contra tu i només has de demostrar-te que ets capaç d’aconseguir TOT allò que et proposes i anar avançant.

15_03_04_Running_blogtrevol_4

Però si penses que entrenar sol és dur i a la vegada difícil…

A Trèvol et donem una molt bona opció: uneix-te, prova els entrenaments en grup, amb una planificació concreta per a cada objectiu, amb un equilibri de càrregues, amb varietat de continguts, però el millor que t’emportaràs serà la percepció d’un gran ambient, on compartiràs les teves pors, t’uniran les inquietuds, animaràs al company/a, et sentiràs animat/da, treballaràs dur, molt dur però amb un gran somriure al finalitzar la sessió i el millor que t’emportaràs, és saber que on tu no arribis, el grup t’ajudarà a arribar.

Així doncs a les teves mans està aconseguir el teu objectiu, ara només et fa falta mentalitzar-te i sobretot gaudir del procés.

Sandra Galeote, coordinadora d’Outdoor i Activitats Aquàtiques

Llicenciada en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport

_____________________________________________

Preparados, listos… ya! Las claves para afrontar una cursa.

En estos últimos años las carreras populares han crecido muchísimo en todas las ciudades y poblaciones… así que… Carretera y manta! Ya tenemos la excusa perfecta o el incentivo para viajar y hacer deporte.

Dentro de este boom de cursas, nos encontramos con diferentes distancias a recorrer, que pueden oscilar entre los 5km las más cortas hasta 10km las más largas. Las de 21 y 42km, que todavía son más largas, están en otra liga, la de los “superguerreros”.

En estas distancias para iniciados o noveles (5km) nos vamos a parar, nos vamos a preparar, vamos a competir, vamos a disfrutar y una vez terminada veremos si somos capaces de dar el salto a la siguiente distancia. Pero si no lo vemos claro… es cuestión de seguir viajando para afianzarnos en la distancia.

Bueno, pues aquí empieza nuestro plan de ruta:

Ya hemos decidido que cursa correr, en que localidad se encuentra, con quien vamos a ir, a quien vamos a intentar enganchar en el último momento para que nos acompañe, la inscripción hecha… solo nos falta una cosa: el “selfie” en el arco de salida (postureo) y DISFRUTAR DEL MOMENTO que nos llevara al ÉXITO PERSONAL.

Si nos paramos a pensar un momento en el motivo que nos ha llevado a correr una cursa de 5km vemos que lo hacemos porque es una distancia sencilla que nos hará superar metas que nos parecían inalcanzables y que nos hará crecer como persona, y lo más importante, nos hará sentirnos bien.

¿Qué necesito para afrontar la carrera con seguridad?

Seguro que todos estamos pensando… correr! Pues no.

Lo primero que hay que tener es constancia para afrontar el día a día, y no me refiero solo a entrenar si no también a descansar (leer artículo Vicente Beltrán) para que el entrenamiento sea asimilado por el cuerpo. Pensad que los días de esfuerzo con los de descanso deben de estar equilibrados.

Es fundamental no sobrecargarse en las sesiones de entreno, hay que combinar entrenamientos, por eso es muy importante tener y seguir una planificación, para no caer en errores de los cuales el más común, y quizás el más grave, es el de aplicarse a uno mismo (corredor novel) el entrenamiento de corredores de élite.

Entonces, ¿qué podemos hacer para prepararnos una cursa de 5km?

Te proponemos entrenar 3 días a la semana:

 • Trabaja la carrera continua de menos a más tiempo (ej. de 20’ a 50’)
 • Haz incidencia en tu técnica de carrera, te ayudará a mejorar y a optimizar tus zancadas.
 • Añade series cortas y largas, en cuanto a distancia, pero altérnalas con los días de carrera continua.
 • No te olvides del trabajo de fuerza, que lo puedes hacer en la sala de fitness o en las actividades dirigidas (Bodypump).
 • Trabaja tu flexibilidad y tu CORE haciendo Bodybalance.
 • Finalmente acaba tus sesiones estirando y relajándote en la zona de aguas.

Pero si piensas que entrenar solo es duro y a la vez difícil…

En Trèvol te damos una muy buena opción, únete, prueba los entrenamientos grupales, con una planificación concreta para cada objetivo, con un equilibrio de cargas, con variedad de contenidos, pero lo mejor que te llevarás será la percepción de un gran ambiente , donde compartirás tus miedos, te unirán las inquietudes, animarás al compañero/a, te sentirás animado/a, trabajarás duro, muy duro pero con una gran sonrisa al finalizar la sesión y lo mejor es saber que donde tú no llegues, el grupo te ayudará a conseguirlo.

En tus manos está conseguir tu objetivo, ahora solo te hace falta mentalizarte y sobre todo disfrutar del proceso.

No compites contra nadie, cada cual tiene sus objetivos, solo compites contra ti y tan solo tienes que demostrarte que ERES capaz de conseguir TODO aquello que te propones e ir avanzando.

Sandra Galeote, coordinadora de Outdoor y Actividades Acuáticas

Licenciada en Ciencias de la Actividad Física y del Deporte

Possiblement també t'agradarà

Carabassó farcit amb verdures i carn picada
Com afecta l’activitat física i l’entrenament al desig sexual?
que són els fodmap
Dieta FODMAP
Cuscús de verdures

Deixa un comentari