4
Feb
2015
1
Portes Obertes trèvol 2014-11

Allibera tensions lluitant al ritme de la música

Necessites alliberar estrès? Vols treballar la resistència aeròbica? T’agradaria perdre pes mentre et diverteixes? El Bodycombat és una pràctica esportiva ideal per acabar amb els nervis i l’ansietat del dia a dia. Només cal pensar en allò que et preocupa i deixar anar tota la tensió acumulada en forma de cops i puntades de peu en l’aire. La descàrrega d’adrenalina que s’experimenta durant tota la sessió et farà gaudir amb una de les experiències més intenses i divertides del gimnàs.

Bodycombat és un programa d’entrenament aeròbic inspirat en les arts marcials i que combina moviments de vàries disciplines tals com el Karate, Taekwondo, la Boxa, el Muay Thai i el Tai-txi simulant “combats” amb un rival invisible.

Durant la classe, i al ritme de la música, es practiquen una sèrie de cops (punys i puntades) i moviments d’aquests esports de contacte.  La música i la coreografia, com a tots els programes de Les Mills®, es canvien cada tres mesos per a que puguis gaudir de nous moviments.

No es tracta d’una sessió de defensa personal, ja que tots els exercicis es realitzen de cara al mirall i mai hi ha contacte físic alhora de colpejar; així que una avantatge d’aquest esport és que permet soltar adrenalina sense el risc de tornar a casa amb el nas trencat per la lluita doncs tots els cops es donen a l’aire i no hi ha ningú que ens els pugui retornar.

Treballar a base de cops de puny i puntades proporcionen una certa sensació de seguretat i de poder, però per això no es pot considerar que ens prepari per a protegir-nos en situacions de risc reals.

Bodycombat_blogtrevol_3

La classe té una durada de  50 minuts que consta de 3 fases:

1. Escalfament: un “track” que combina dues cançons diferents, una per a preparar el tren superior i l’altra pel tren inferior pel treball de la següent fase.

2. Part principal: sis “tracks” amb objectius diferents; uns per a treballar el combat, uns altres pel power i altres pel Muay Thai.

3. Estiraments: un track per la tornada a la calma on algunes vegades s’utilitza el Kata.

És un programa que requereix de certa tècnica per a portar-ho a terme correctament, fet que s’adquireix amb el temps practicant dia a dia.

Si comences amb aquesta pràctica has de tenir en compte que:

 • Exigeix un mínim de coordinació ja que s’han de realitzar determinats moviments, al mateix temps que seguim el ritme de la música.
 • És una classe físicament exigent  de manera que, al començar, costa de seguir i aguantar, per això és important que dosifiquis les energies en cada cop.

Bodycombat_blogtrevol_4

Els beneficis que ens aporta el Bodycombat són:

 • Ajuda a la pèrdua de pes pel seu alt cost calòric.
 • Millora de la resistència aeròbica degut a la seva intensitat de treball.
 • Augmenta la força de tots els músculs del nostre cos.
 • Treball del CORE (zona central del cos) ja que molts dels moviments exigeixen un bon nivell de l’equilibri, que comença sempre del nucli del nostre cos. La força que utilitzem als cops sempre ha de sortir de la nostra zona abdominal.
 • Millora de la coordinació gràcies a la combinació dels diversos moviments al ritme de la música.
 • Millora de la flexibilitat i de l’equilibri degut a les postures que s’adopten per a realitzar les puntades.
 • Ajuda a alliberar tensions acumulades i a combatre l’estrès.
 • La sensació de poder i força augmenta l’autoestima.

Bodycombat_blogtrevol_1

Combinant el treball amb altres classes com Bodypump, entrenament en sala fitness i Bodybalance podem obtenir resultats òptims.

Aquesta disciplina esportiva no és recomenable per a

 • Dones embarassades degut als moviments bruscos.
 • A totes aquelles persones que pateixen osteoartritis de genoll o de maluc i dolors d’esquena.

Alguns consells…

 • És molt important realitzar els moviments amb precisió i seguir totes les indicacions donades pel tècnic a l’hora de realitzar els exercicis.
 • La hidratació és un punt molt important durant la classe.

Si t’agrada la música “canyera”, els reptes i vols soltar adrenalina, vine a les nostres classes que t’esperem!!!

Maria Pont, tècnica de Bodycombat i Entrenadora Personal a Trèvol Lleida.

Llicenciada en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport. 

______________________________________________

Libera tensiones luchando al ritmo de la música

¿Necesitas liberar estrés? ¿Quieres trabajar la resistencia aeróbica? ¿Te gustaría perder peso mientras te diviertes? El Bodycombat es una práctica deportiva ideal para acabar con los nervios y la ansiedad del día a día. Únicamente hace falta pensar en aquello que te preocupa y dejar ir toda la tensión acumulada en forma de puñetazos y patadas al aire. La descarga de adrenalina que se experimenta durante toda la sesión te hará disfrutar de una de las experiencias más intensas i divertidas del gimnasio.

Bodycombat es un programa de entrenamiento aeróbico inspirado en las artes marciales y que combina movimientos de varias disciplinas tales como el Karate, Taekwondo, el Boxeo, el Muay Thai y el Taichi simulando “combats” con un rival invisible.

Durante la clase, y al ritmo de la música, se practican una serie de golpes (puños y patadas) y movimientos de estos deportes de contacto. La música y la coreografía, como en todos los programas de Les Mills®, se cambian cada tres meses para que puedas disfrutar de nuevos movimientos.

No se trata de una sesión de defensa personal, ya que todos los ejercicios se realizan de cara al espejo y nunca hay contacto físico a la hora de golpear; así que una ventaja de esta actividad es que permite soltar adrenalina sin el riesgo de volver a casa con la nariz rota por la lucha, ya que todos los golpes se dan al aire y nadie nos los puede devolver.

Trabajar a base de puñetazos y patadas proporciona una cierta sensación de seguridad y de poder, pero por eso no se puede considerar que nos prepare para protegernos ante situaciones de riesgo reales.

La clase tiene una duración de 50 minutos que consta de 3 fases:

1. Calentamiento: un “track” que combina dos canciones diferentes, una para preparar el tren superior y la otra para preparar el tren inferior para el trabajo de la siguiente fase.

2. Parte principal: seis “tracks” con objetivos diferentes; unos para trabajar el combat, otros para el power y otros para el Muay Thai.

3. Estiramientos: un track para la vuelta a la calma en la que algunas veces se utiliza el Kata.

Es un programa que requiere de cierta técnica para realizarlo correctamente, cosa que se adquiere con el tiempo y practicando día a día.

Si empiezas en esta práctica debes tener en cuenta que:

 • Exige un mínimo de coordinación ya se tiene que realizar determinados movimientos, a la vez que seguimos el ritmo de la música.
 • Es una clase físicamente exigente  de manera que, al empezar, cuesta de seguir y aguantar, por eso es importante que dosifiques las energías en cada golpe.

Los beneficios que nos aporta el Bodycombat son:

 • Ayuda a la pérdida de peso debido a su alto gasto calórico.
 • Mejora de la resistencia aeróbica debido a su intensidad de trabajo.
 • Aumenta la fuerza de todos los músculos de nuestro cuerpo.
 • Trabajo de CORE (zona central del cuerpo) ya que muchos de los movimientos exigen un buen nivel de equilibrio, que empieza siempre en el núcleo de nuestro cuerpo. La fuerza que utilizamos en los golpes siempre tiene que salir de nuestra zona abdominal.
 • Mejora de la coordinación gracias a la combinación de los diversos movimientos al ritmo de la música.
 • Mejora de la flexibilidad y del equilibrio debido a las posturas que se adoptan para realizar las patadas.
 • Ayuda a liberar tensiones acumuladas y a combatir el estrés.
 • La sensación de poder y fuerza aumenta la autoestima.

Combinando el trabajo con otras clases como el Bodypump, el entrenamiento en la sala fitness y Bodybalance podemos obtener resultados óptimos.

Esta disciplina deportiva no es recomendable para

 • Mujeres embarazadas debido a los movimientos bruscos
 • Todas aquellas personas que padecen osteoartritis de rodilla o de cadera y dolores de espalda.

Otros consejos…

 • Es muy importante realizar los movimientos con precisión y seguir todas las indicaciones del técnico a la hora de realizar los ejercicios.
 • La hidratación es un punto muy importante durante la clase.

Si te gusta la música “cañera”, los retos y quieres soltar adrenalina, ven a nuestras clases, ¡¡¡te esperamos!!!

Maria Pont, técnica de Bodycombat y Entrenadora Personal en Trèvol Lleida.

Licenciada en Ciencias de la Actividad Física y del Deporte. 

Possiblement també t'agradarà

amilemntacio després de festes
Com ens alimentem després de festes?
Espaguetis de Remolatxa
Picar (activitat física) entre hores és bo
Weekend Warriors; Els “guerrers del cap de setmana”

Deixa un comentari