7
Ene
2015
1
Portes Obertes trèvol 2014-11

Com et pot ajudar el Ioga a aconseguir el teus objectius, al gimnàs i a la vida!

Comença l’any, i amb ell, els “nous” propòsits que volem dur a terme. Primer sembla fàcil, “aquest cop si” ens diem, i comencem amb empenta, sembla que res ens pot aturar, però un dia ho deixem pensant que “no passa res per un dia”… però sí que passa! I a poc a poc l’empenta inicial s’esvaeix fent que moltes vegades, tot torni al punt d’inici, i ens enganyem pensant en un “demà m’hi poso” que mai no arriba.

Però que falla? Per què no podem seguir amb l’empenta inicial? Si en tenim moltes ganes i sabem que ens anirà molt bé, que ens fa falta per aconseguir-ho?

Està clar que ens falta motivació, i la motivació neix de l’energia i la vitalitat.

Quan en tenim, no ens pot vèncer la mandra, pensem amb claredat, i encara que sempre sorgeixen entrebancs que ens fan canviar o adaptar la nostra direcció, continuem endavant.

Però com és que no tenim energia?

L’estrès del dia a dia, una alimentació desequilibrada, descansar poc, els impactes emocionals i sobretot, una ment “que no para” buiden ràpid el dipòsit, i ens fan caure en estats d’ofuscació mental, tirant per terra les ganes de cuidar-nos i estar bé amb nosaltres, i llavors, perdem la perspectiva del que és realment important per a nosaltres. 

I que podem fer per evitar aquesta situació?

Som persones i com a tals, estem condicionades per la naturalesa que ens envolta, la societat on vivim i la nostra fisiologia, però podem fer moltes coses per què aquesta “muntanya russa” que és la vida, la relació amb l’entorn i sobretot amb nosaltres mateixos, ens apropi més a la realització personal.

El que podem fer és buidar el cos i la ment de les tensions acumulades, alliberar-nos de l’estrès, renovar la vitalitat i deixar anar el cansament i els nusos emocionals que bloquegen la regeneració natural de l’organisme, i així recuperar l’energia per fer allò que realment volem fer amb la nostra vida.

Yoga_trevol_blog-1

I com ens podem buidar d’aquestes càrregues i retrobar la naturalitat en nosaltres?

Primer, prenent consciència de que hi són, després acceptant-les com a una cosa natural que ens passa a totes les persones i finalment, deixant-les anar. I això és el que fem a les classes de ioga de Trèvol.

Prenem consciència de l’estres i el cansament que tenim acumulat al cos/ment, movent les articulacions, i estirant les fibres musculars i els tendons amb postures estàtiques i dinàmiques.

Llavors ho respirem, observant i acceptant l’impacte que té sobre la nostra vida, entenen que és quelcom transitori i que tenim la capacitat de desfer-nos-en, i ho deixem anar permetent que es renovi el nostre cos en l’àmbit físic, mental i emocional.

La varietat d’exercicis que utilitzem és molt àmplia, però quasi sempre seguim una dinàmica semblant on comencem amb un escalfament suau, i des d’aquí anem activant el cos amb diferents seqüències de postures enllaçades, pauses, respiracions, meditacions, etc… Per acabar amb una bona relaxació que ens equilibri completament.

També treballem de manera puntual exercicis com danses, cant de mantres, jocs, relaxacions amb música en directe, i altres, que ens ajuden a desfer l’armadura que ens posa de vegades la vida i alliberar l’alegria del nen que tots/tes portem dins.

Tot això ho fem de manera senzilla i natural, adaptant per a cada estació de l’any, els exercicis que més salut i benestar ens aporten, i sobretot, mirant de passar-nos-ho bé!

Yoga_trevol_blog_2

Has de saber, que en una classe de ioga de Trèvol no hauràs de copiar les postures que fa el professor (encara que faci mal fer-les…) i ja està. No, no… Hauràs d’adaptar una mica l’exercici que es proposa respectant les condicions del teu cos.

D’aquesta manera la progressió en la teva consciència corporal serà autèntica i et servirà per al dia a dia i per a qualsevol esport o activitat que realitzis, ja que el ioga és el complement ideal per a la vida diària i per a qualsevol pràctica esportiva, sigui intensa o suau, d’aquí la gran repercussió que està tenint cada dia més entre esportistes d’elit, als que ajuda a gestionar millor la seva condició física i mental.

El ioga no té contraindicacions generals, ja que és una disciplina que s’adapta a les necessitats de cada persona i l’ajuda en la manera que ho necessita. Tanmateix, parla sempre amb el teu professor si et trobes en alguna situació semblant com; estar sortint d’alguna lesió, patir de tensió alta o baixa, estar prenent alguna medicació important, marejos i coses per l’estil. És important per a tenir una pràctica beneficiosa.

Tothom pot practicar ioga, però no de la mateixa manera.

Yoga_trevol_blog_3

Una vegada coneixes una mica el teu cos, els exercicis que pots fer i els que has d’adaptar-te una mica, la pràctica es torna fluida, és quasi com una dansa suau i constant, de vegades intensa i de vegades lleugera. Notes com s’estiren els músculs i tendons, com es mouen les articulacions, com s’obren els pulmons i tot l’organisme treballa conjuntament afavorint l’estat de benestar i de salut.

Recuperes a poc a poc la teva naturalitat, et vénen ganes de menjar millor, de cuidar-te, d’estar “amb tu”, i les situacions “difícils” de la vida són una mica més portables, ja que torna aquella energia que quan et lleves al matí et fa agafar de nou la bossa i dir… Avui també!

Però com diu la dita; Millor un gram de pràctica que tones de teoria.

Oriol Ginestà Pujol, tècnic de Ioga a Trèvol Lleida

_________________________________________

Como te puede ayudar el Yoga a conseguir tus objetivos, en el gimnasio y en la vida!

Empieza el año, y con él, los nuevos propósitos que queremos conseguir. Primero parece fácil, “esta vez sí” nos decimos, y empezamos con voluntad, parece que nada nos puede parar, pero un día lo dejamos pensando que “no pasa nada por un día”… pero sí que pasa! Y poco a poco la voluntad inicial se desvanece haciendo que muchas veces, todo vuelva a su punto de inicio, y nos engañamos pensando en un “mañana me pongo” que nunca llega.

¿Pero qué falla? ¿Por qué no podemos seguir con la voluntad inicial? Si tenemos muchas ganas y sabemos que nos irá muy bien, ¿qué nos hace falta para conseguirlo?

Está claro que nos falta motivación, y la motivación nace de la energía y la vitalidad.

Cuando la tenemos, no nos puede ganar la pereza, pensamos con claridad, y aunque siempre surgen imprevistos que nos hacen cambiar o adaptar nuestra dirección, continuamos adelante.

¿Pero por qué no tenemos energía?

El estrés del día a día, una alimentación desequilibrada, descansar poco, los impactos emocionales y sobre todo una mente “que no para” vacían rápido el depósito, y nos hacen caer en un estado de ofuscación mental, tirando por el suelo las ganas de cuidarnos, de estar bien con nosotros, y entonces, perdemos la perspectiva de los que es realmente importante para nosotros.

¿Y qué podemos hacer para evitar esta situación?

Somos personas y como tales estamos condicionadas por la naturaleza que nos envuelve, la sociedad donde vivimos y nuestra fisiología, pero podemos hacer muchas cosas para que esta “montaña rusa” que es la vida, la relación con el entorno y sobre todo con nosotros mismos, nos acerque más a la realización personal.

Lo que podemos hacer es vaciar el cuerpo y la mente de las tensiones acumuladas, liberarnos del estrés, renovar la vitalidad y dejar ir el cansancio y los nudos emocionales que bloquean la regeneración natural del organismo, y así recuperar la energía para hacer aquello que realmente queremos hacer con nuestra vida.

¿Y cómo nos podemos deshacer de estas cargas y reencontrar la naturalidad con nosotros?

Primero, tomando consciencia de que están ahí, después aceptándolas como una cosa natural que nos pasa a todas las personas y finalmente, dejándolas ir. Y esto es lo que hacemos en las clases de Yoga de Trèvol.

Tomamos consciencia del estrés y el cansancio que tenemos acumulado en el cuerpo/mente, moviendo las articulaciones, y estirando las fibras musculares y los tendones con posturas estáticas y dinámicas.

Entonces lo respiramos, observando y aceptando el impacto que tiene sobre nuestra vida, entendiendo que es algo transitorio y que tenemos la capacidad de deshacernos de ello, y lo dejamos marchar permitiendo que se renueve nuestro cuerpo en el ámbito físico, mental y emocional.

La variedad de ejercicios que utilizamos es muy amplia, pero casi siempre seguimos una dinámica similar donde empezamos con un calentamiento suave, y desde aquí vamos activando el cuerpo con diferentes secuencias de posturas enlazadas, pausas, respiraciones, meditaciones, etc… Para acabar con una buena relajación que nos equilibre completamente.

También trabajamos de manera puntual ejercicios como danzas, canto de mantras, juegos, relajaciones con música en directo, y otros, que nos ayuden a deshacer la armadura que nos pone a veces la vida y liberar la alegría del niño que todos/as llevamos dentro.

Todo esto lo hacemos de manera sencilla y natural, adaptando para cada estación del año, los ejercicios que más salud y bienestar nos aportan, y sobre todo mirando de pasarlo bien!

Debes saber que en una clase de Yoga en Trèvol no tendrás que copiar las posturas que hace el profesor (aunque haga mal en hacerlas…) y ya está. No, no… deberás adaptar un poco el ejercicio que se propone respetando las condiciones de tu cuerpo.

De esta manera la progresión en tu conciencia corporal será auténtica y te servirá para el día a día y para cualquier deporte o actividad que realices, ya que el yoga es el complemento ideal para la vida diaria y para cualquier práctica deportiva, sea intensa o suave, de aquí la gran repercusión que está teniendo cada día más entre deportistas de élite, a los que ayuda a gestionar mejor su condición física y mental.

El yoga no tiene contraindicaciones generales, ya que es una disciplina que se adapta a las necesidades de cada persona y la ayuda en la manera que lo necesita. Así mismo, habla siempre con tu profesor si te encuentras en alguna situación parecida como: estar saliendo de alguna lesión, padecer de tensión alta o baja, estar tomando alguna medicación importante, mareos y cosas por el estilo. Es importante para tener una práctica beneficiosa.

Todo el mundo puede practicar yoga, pero no de la misma manera.

Una vez conoces un poco tu cuerpo, los ejercicios que puedes hacer y los que tienes que adaptar un poco, la práctica se vuelve fluida, es casi como una danza suave y constante, a veces intensa y a veces ligera. Notas como se estiran los músculos y tendones, como se mueven las articulaciones, como se abren los pulmones y todo el organismo trabaja conjuntamente favoreciendo el estado de bienestar y salud.

Recuperas poco a poco tu naturalidad, te vienen ganas de comer mejor, de cuidarte, de estar “contigo”, y las situaciones “difíciles” de la vida son un poco más llevaderas, ya que vuelve aquella energía que cuando te levantas por la mañana te hace coger de nuevo la bolsa y decir… hoy también!

Pero como dice el dicho: más vale un gramo de práctica que toneladas de teoría.

Oriol Ginestà Pujol, tècnico de Yoga en Trèvol Lleida

Possiblement també t'agradarà

Carabassó farcit amb verdures i carn picada
Com afecta l’activitat física i l’entrenament al desig sexual?
que són els fodmap
Dieta FODMAP
Cuscús de verdures

2 Respostes

Deixa un comentari