15
Oct
2014
4
Portes Obertes trèvol 2014-11

La importància d’avaluar el nostre estat de forma

Ara que hem passat un estiu fantàstic i hem carregat les piles per a afrontar la tornada a la rutina diària, és el moment de començar amb el nostre programa d’entrenament, aquell que ens permetrà aconseguir els nostres objectius. Tens l’energia, la motivació i la il·lusió del primer dia però… un moment!!! Abans de començar a moure barres i discos i cremar calories com a descosits hem de saber de quin nivell partim.

Per què ho hem de fer?

Avaluar el nostre estat de forma ens informa de la nostra condició física actual i ens permet adaptar els entrenaments de manera que podem saber si aixecar 70 kg a l’exercici de pressió al banc o córrer a 12 km/h a la cinta és molt o poc per a nosaltres i si és adequat per als nostres objectius. A la vegada aconseguirem que els inevitables “cruiximents” es tornin més suportables i ens adaptem més ràpid als entrenaments mentre anem assolint de mica en mica els nostres objectius.

Com ho podem fer?

Per a poder avaluar el nostre estat de forma de manera fàcil i sense mitjans sofisticats podem utilitzar els test indirectes. Aquests testos no són tan precisos com les proves d’esforç que es fan als centres especialitzats com ara la Unitat de Medicina de l’Educació Física i l’Esport de Vithas Salut, però ens serveixen com a eina i aporten informació útil i vàlida.

Les qualitat físiques que més  influeixen a l’estat de forma són:

  • La capacitat aeròbica. La capacitat que una persona té per a treballar sota condicions d’elevada presència d’oxigen. Reflexa l’habilitat del nostre cos per a captar, transportar i utilitzar oxigen. Molt determinant en activitats de resistència com les curses populars de 5 km o endavant, proves de natació a partir dels 400 m i el triatló. També ens permetrà gaudir al màxim de les activitat dirigides cardiovasculars (Trèvol Bike, Running, BODYSTEP, BODYCOMBAT, Zumba, Aquagym, Trèvol FX).
  • La força muscular. La capacitat que el sistema neuromuscular de una persona té d’aplicar força. Considerada com la capacitat física única i fonamental per al desenvolupament de totes les demés capacitats. T’ajuda a rendir més en activitats com BODYPUMP, Trevol Fx, Tonificació, GAC, Pilates, BODYBALANCE i Ioga.
  • La mobilitat articular. La capacitat que tenim de mobilitzar les nostres palanques òssies per tot el rang de moviment de cada articulació de manera coordinada i fluida. Aquesta qualitat afavoreix la prevenció i el tractament de lesions associades a desequilibris musculars que poden ser els causants de, per exemple, mal d’esquena. A més fa que gaudeixis millor de les teves activitats diàries.

Avaluacio_estat_forma_trevol1

Com l’apliquem?

Abans de començar el nostre programa d’entrenament podem demanar consell a un tècnic format o a un Entrenador Personal per a que ens indiqui quins són els testos més adequats per a les nostres característiques i la millor manera de fer-los.

Recorda que a la sala de fitness de Trèvol sempre tindràs un tècnic que et podrà aclarir els teus dubtes i aconsellar sobre les activitats dirigides (AADD) que millor s’adapten i es complementen amb el teu programa i els teus objectius d’entrenament. A més sempre podràs demanar-li que et faci un programa d’entrenament per a aquelles parts del teu cos que es treballin menys a la teva activitat preferida.

Vicente Beltrán, Responsable de Fitness i Entrenament Personal de Trèvol Lleida

Doctor en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport

________________________________________

La importancia de evaluar nuestro estado de forma.

Ahora hemos cargado las pilas para afrontar la vuelta a nuestro día a día, es el momento de empezar con nuestro programa de entrenamiento, el que nos permita conseguir nuestros objetivos. Tienes la energía, la motivación y la ilusión del primer día pero… ¡¡Alto!! Antes de empezar a mover barras y discos como si no hubiera mañana y quemar calorías como descosidos tenemos que ver de qué nivel partimos.

¿Por qué lo debemos hacer?

Evaluar nuestro estado de forma nos informa de nuestra condición física actual y nos permite adaptar los entrenamientos de manera que sabremos si levantar 70 kg en el ejercicio de press de banca ó correr a 12 km/h en la cinta es mucho o poco para nosotros y si es adecuado para nuestras metas. A su vez conseguiremos que las inevitables agujetas se vuelvan más soportables y nos adaptemos más rápido a los entrenamientos mientras vamos alcanzando poco a poco nuestros objetivos.

¿Cómo podemos hacerlo?

Para poder evaluar nuestro estado de forma de manera fácil y sin medios sofisticados podemos utilizar los test de indirectos. Estos test no son tan precisos como las pruebas de esfuerzo que se realizan en centros especializados como la Unitat de Medicina de l’Educació Física i l’Esport de Vithas Salut, pero nos sirven como herramientas que nos aportan información útil y válida.

Las cualidades físicas que más influyen en el estado de forma son:

  • La capacidad aeróbica. La capacidad que una persona tiene para trabajar bajo condiciones de alta presencia de oxígeno. Refleja la habilidad del nuestro cuerpo para captar, transportar y utilizar oxígeno. Muy determinante en actividades de resistencia carreras populares de 5 km en adelante, pruebas de natación a partir de los 400 m, triatlón, y para disfrutar al máximo en las actividades dirigidas cardiovasculares (Trevol-Bike, Running, BODYSTEP, BODYCOMBAT, Zumba, Zquagym, Trèvol Fx).
  • La fuerza muscular. La capacidad que el sistema neuromuscular de una persona tiene de aplicar fuerza. Considerada como la capacidad física única y fundamental para el desarrollo de todas las demás capacidades. Te ayuda a rendir más en actividades como BODYPUMP, Trèvol Fx, Tonificación, GAC, Pilates, BODYBALANCE y Yoga.
  • La movilidad articular. La capacidad que tenemos de movilizar nuestras palancas óseas a lo largo de todo el rango de movimiento de cada articulación de manera coordinada y fluida. Esta cualidad favorece la prevención y el tratamiento de lesiones asociadas a desequilibrios musculares que pueden ser causantes de, por ejemplo, dolores de espalda. Además te ayuda a disfrutar más de tus actividades diarias.

¿Cómo lo aplicamos?

Antes de empezar nuestro programa de entrenamiento podemos pedir consejo a un técnico formado o a un Entrenador Personal para que nos indique cuales son los test más adecuados para nuestras características y la mejor manera de llevarlos a cabo.

Recuerda que en la sala de fitness de Trèvol siempre tendrás un técnico que te podrá aclarar tus dudas y aconsejar sobre las actividades dirigidas (AADD) que mejor se adapten y se complementen mejor con tu programa y tus objetivos de entrenamiento. Además siempre podrás pedirle que te haga un programa de entrenamiento para aquellas partes de tu cuerpo que se trabajan menos en tu actividad preferida.

Vicente BeltránResponsable de Fitness y Entrenamiento Personal de Trèvol Lleida

Doctor en Ciencias de la Actividad Física y el Deporte

Possiblement també t'agradarà

És útil variar els exercicis de l’entrenament per guanyar força i massa muscular?
amilemntacio després de festes
Com ens alimentem després de festes?
Treu-li un recolzament al teu entrenament
Espaguetis de Remolatxa

Deixa un comentari